Keresés Csincsilla.hu


 
   

Rengeteg ajándék csini - szerető gazdik kerestetnek! (2011. 07.31))

Rengeteg levél érkezett a napokban (bocsi, nyaraltam...), nagyon sok ajándék csini (na meg egy csapat degu) keres szerető befogadó családot.

Kérlek, csak akkor jelentkezz a csinikért (a hirdetésekben megadott elérhetőségeken!), ha tisztában vagy az állattartással járó felelősséggel, a költségeivel - és valóban úgy érzed, hogy sok-sok-tizensok évig szerető otthont tudnál biztosítani ezeknek a kis szőrmókoknak.

Kezdjük a kakukktojásokkal - a DEGUKKAL!


Agatha küldte ezt a levelet:

"Kyra (ő a Noés Rágcsamentés lelke) most ideiglenes befogadókat keres. A tengeri malacosok most összefogtak, és van segítség, a nyuszikat megoldják a nagytelepen, a patkányokat, egereket Kyra intézi, és csincsilla, mókus ritkán kerül csapatostul bajba...
De sajnos a deguk rossz körülmények között is jól szaporodnak, és ha a gyerek elmegy táborozni, a szülők hajlamosak a fölös dögöket egy parkba kitenni... Talált degu szezon van. Más állatokhoz képest, könnyű nekik gazdit találni, de addig is, valahol el kell őket helyezni. És mivel speciális igényeik vannak, ezért speciális önkéntesekre van szükség!

A speciális igényeik: egy pici csincsilla ketrec, (a frici ketrec már megfelel, és a Noé tud is ketrecet adni ha kell...), 30 fok alatti szobahőmérséklet, diabetikus csincsilla kaja, és főleg, egy olyan ideiglenes befogadó, aki tudja hogy kell megfogni őket, (ezt megmutatom, hasonló mint a csini, csak bátrabban, mert a degu élvezi a simit...) hajlandó kézhez szoktatni, (1 hétig, napi 20 perc, pulcsizás...) és a végén nem tartja meg az összeset... (egyet-egyet mindenki megtart...) :D A társas igényeik ugyan azok, mint a csiniknek: fiúk jobbra, lányok balra... összeszoktatva, minél többen egymás hegyén-hátán, de nemenkénet különszedve.

Nem ismertek valakit, akinél adottak ezek a feltételek, és szeretne a kistesókon segíteni? :D Persze, ha valaki másfajta állatokat is szívesen látna vendégül pár hétre, annak is örülnek! Vigyázzatok! A mentett állatok irtó hálásak, és kedvesek tudnak lenni! Nagyon nehéz odaadni őket a végleges gazdiknak! :D

Az ideiglenes befogadók jelentkezését Kyra a [e-mail] címen várja!

Természetesen nála lehet jelentkezni, csincsilla örökbe fogadásra is, így ha valahol csini kerülne bajba, akkor menhely nélkül, rögtön a végleges családjához költözhet... Ha pedig valaki esetleg végleges degu gazdi szeretne lenni, akkor a honlapomon: ilovedegu.hu folyamatos a talált, tenyésztőkhöz visszavitt, illetve előjegyezhető kisdegu ellátás. Ha pedig hozzátok kerülne egy mentett kupac, sitty-sutty találunk nekik gazdit! :D"

Hát nem imádnivalók? Ha lenne helyem, azonnal elhoznék néhányat...***

BUDAPESTI CSINIK GAZDIT KERESNEK:

Csini - a XI. kerületből (Teóka hirdetése):
Elérhetősége: enid77(kukac)freemail(pont)hu (képeket e-mailben kérjetek!)

"El szeretném ajándékozni a csinimet. Fájó szívvel, de kénytelen vagyok ezt tenni. Közben rettegek, hogy vajon jó helyre kerül-e szegényke. Egy 3 éves standard lány csiniről lenne szó (Mustafa-nak hívtuk, mert azt hittük fiú, ebből módosult később Mustafettre). Az anyja black velvet volt, apja standard. Mindkettő nálunk élt több évig, Mustafa is nálunk született.

Félek, h az új gazdi nehezen fogja megszeretni, mivel nem a legbarátságosabb: egyedül szeret lenni a legjobban, csak a kajáért lelkesedik igazán (akár sima tápért is meg kölesért) vagy a homokban fetrengésért, és nagyon tud kaffogni, ha a ketrecében próbálnál matatni. Szinte megsértődik. Viszont kezes bárány lesz, ha egyszer sikerül kiemelni a ketrecéből. Mi így fogadtuk el, de nem biztos, h az új gazdinak ez elég lenne, h "távolról kell szeretni". Szerintem egy gyerek egyáltalán nem tartaná "hasznosnak" vagy szerethetőnek, az antiszoc természete miatt. Mustafett tényleg annál jobban kedvel valakit, minél kevesebbet macerálják ill. foglalkoznak vele. Mínusz az etetés.

A napokban költöztünk Szegedről Budapestre (11. ker.) és olyan gazdit szeretnék neki találni, aki megengedné, h ritkán (mondjuk havonta vagy kéthavonta egyszer meglátogassuk). Képen nagyon bájos, a kis dagadék. Van hozzá egy amolyan fémből készült nyúl ketrecem (hosszú és nem túl magas), ezt is odaadnám, bár nem a legpraktikusabb, mert sok helyet foglal. Majd lemérem és elküldöm a méreteit.

Közben az is jó lenne, ha légkondis helyre kerülne, mert nálunk eddig ehhez volt szokva. De most, h a budai panelben nincs légkondi, 10 percenként nézem, h jól van-e. Közben fák vannak az ablakok előtt, tehát kánikulában is max 26 fok van, csak hát eddig 19 fokban élt évekig..."

***

Újabb csini - ezúttal Nyíregyházáról, de szerintem Pestről is elvihető
(Emese / mstale hirdetése - elérhetősége: 0630/317-7119 (plusz e-mail))

"A csinimnek sürgősen gazdit kellene találnom. Augusztus végén költözök a koliba Pestre a továbbtanulás miatt és a szüleim azt mondják, hogy nem maradhat a csinim. Mert eddig én foglalkoztam vele, de a koliba nem vihetem magammal itthon pedig max 2 havonta leszek. Anyuék azt mondták h ha nem sikerül odaajándékoznom valakinek akkor beadják az állatkertbe v egy kisállatkereskedésbe, de tudom hogy bánnak ott velük és megszakad érte a szívem. A szállítást is megoldom. Standard, fiú csini, most lett 3 éves és kézhez szoktatott."***

Újabb csinik - ezúttal 3 baby és az apukájuk
(somerhalder hirdetése - elérhetősége: weraarew (kukac)citromail.hu 06205472513 )

"Április 27.-én született kiscsincsillák és az apukájuk új gazdit keresnek . / szürkék /
Az érdeklődőkkel egyeztetett helyen találkozok ."***

Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Twitter


-----------------------------------------------------------

vasárnap július 31 2011, 12:49

Hozzaszolas(ok): 1 | csincsilla.hu - hírek, egyebek |

Welcome

Username:

Password:[ ]


Online

Vendégek: 7
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 1391, legújabb: Nildiko75