Keresés Csincsilla.hu


 
   

Terjesszétek az igét... vagymit :)


Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Twitter


-----------------------------------------------------------

hétfő október 22 2012, 15:15

Hozzaszolas(ok): 12 | csincsilla.hu - hírek, egyebek |

2 tündéri csini gazdit keres!


A csinik szerencsésen új otthonra leltek -  a hirdetést viszont továbbra is kint hagyom a honlapon, mondjuk, hogy tanmesének. Tudod:  "Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél" 
 
*******
E-mailben kaptam ezt a hirdetést:
 
Családi okokból szeretném elajándékozni két 1 éves - egy szürke és egy beige színű - csincsillánkat.
Olyan helyet keresek nekik, ahol kellő odafigyelést és gondoskodást kaphatnak.
A kb. 80X90X50 cm3 ketrecet is ajándékba adnám.
 
 
********
 
Ha családi ok vagy egyéb probléma miatt neked is gondot jelent a csinitartás, és inkább elajándékoznád őket, keress meg - szívesen kirakom a hirdetésed a nyitólapra, hogy a csinik minél hamarabb új gazdihoz kerüljenek és, hogy valóban a legjobb gazdit sikerüljön nekik megtalálnod! (Az eladó csinikkel kérlek, ne engem keress, arra ott vannak az apróhirdetések). 
 
Kriszti
kriszti (kukkkkac) csincsillapontttyhu
 
***
 
A. Saint Exupery: A kis herceg
/részlet: 21. fejezet/

Akkor jelent meg a róka.

- Jó napot! - mondta a róka.

- Jó napot! - felelte udvariasan a kis herceg. Megfordult, de nem látott senkit.

- Itt vagyok az almafa alatt - mondta a hang.

- Ki vagy? - kérdezte a kis herceg. - Csinosnak csinos vagy...

- Én vagyok a róka - mondta a róka.

- Gyere, játsszál velem - javasolta a kis herceg. - Olyan szomorú vagyok...

- Nem játszhatom veled - mondta a róka. - Nem vagyok megszelídítve.

- Ó, bocsánat! - mondta a kis herceg. Némi tűnődés után azonban hozzátette: - Mit jelent az, hogy "megszelídíteni"?

- Te nem vagy idevalósi - mondta a róka. - Mit keresel?

- Az embereket keresem - mondta a kis herceg. - Mit jelent az, hogy "megszelídíteni"?

- Az embereknek - mondta a róka - puskájuk van, és vadásznak. Mondhatom, nagyon kellemetlen! Azonfölül tyúkot is tenyésztenek. Ez minden érdekességük. Tyúkokat keresel?

- Nem - mondta a kis herceg. - Barátokat keresek. Mit jelent az, hogy "megszelídíteni"?

- Olyasmi, amit nagyon is elfelejtettek - mondta a róka. - Azt jelenti: kapcsolatokat teremteni.

- Kapcsolatokat teremteni?

- Úgy bizony - mondta a róka. - Te pillanatnyilag nem vagy számomra más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz- meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énrám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra...

- Kezdem érteni - mondta a kis herceg. - Van egy virág... az, azt hiszem, megszelídített engem...

- Lehet - mondta a róka. - Annyi minden megesik a Földön...

- Ó, ez nem a Földön volt - mondta a kis herceg.

A róka egyszeriben csupa kíváncsiság lett.

- Egy másik bolygón?

- Igen.

- Vannak azon a bolygón vadászok?

- Nincsenek.

- Lám, ez érdekes. Hát tyúkok?

- Nincsenek.

- Semmi sem tökéletes - sóhajtott a róka. De aztán visszatért a gondolatára: - Nekem bizony egyhangú az életem. Én tyúkokra vadászom, az emberek meg énrám vadásznak. Egyik tyúk olyan, mint a másik; és egyik ember is olyan, mint a másik. Így aztán meglehetősen unatkozom. De ha megszelídítesz, megfényesednék tőle az életem. Lépések neszét hallanám, amely az összes többi lépés neszétol különböznék. A többi lépés arra késztet, hogy a föld alá bújjak. A tiéd, mint valami muzsika, előcsalna a lyukamból. Aztán nézd csak! Látod ott azt a búzatáblát? Én nem eszem kenyeret. Nincs a búzára semmi szükségem. Nekem egy búzatábláról nem jut eszembe semmi. Tudod, milyen szomorú ez? De neked olyan szép aranyhajad van. Ha megszelídítesz, milyen nagyszerű lenne! Akkor az aranyos búzáról rád gondolhatnék. És hogy szeretném a búzában a szél susogását...

A róka elhallgatott, és sokáig nézte a kis herceget.

- Légy szíves, szelídíts meg! - mondta.

- Kész örömest - mondta a kis herceg -, de nem nagyon érek rá. Barátokat kell találnom, és annyi mindent meg kell ismernem!

- Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít - mondta a róka. - Az emberek nem érnek rá, hogy bármit is megismerjenek. Csupa kész holmit vásárolnak a kereskedőknél. De mivel barátkereskedők nem léteznek, az embereknek nincsenek is barátaik. Ha azt akarod, hogy barátod legyen, szelídíts meg engem.

- Jó, jó, de hogyan? - kérdezte a kis herceg.

- Sok-sok türelem kell hozzá- felelte a róka. - Először leülsz szép, tisztes távolba tőlem, úgy, ott a fűben. Én majd a szemem sarkából nézlek, te pedig nem szólsz semmit. A beszéd csak félreértések forrása. De minden áldott nap egy kicsit közelebb ülhetsz...

Másnap visszajött a kis herceg.

- Jobb lett volna, ha ugyanabban az időben jössz - mondta a róka. - Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe a szívemet... Szükség van bizonyos szertartásokra is.

- Mi az, hogy szertartás? - kérdezte a kis herceg.

- Az is olyasvalami, amit alaposan elfelejtettek - mondta a róka. - Attól lesz az egyik nap más, mint a másik, az egyik óra különböző a másiktól. Az én vadászaimnak is megvan például a maguk szertartása. Eszerint minden csütörtökön elmennek táncolni a falubeli lányokkal. Ezért aztán a csütörtök csodálatos nap! Olyankor egészen a szőlőig elsétálok. Ha a vadászok csak úgy akármikor táncolnának, minden nap egyforma lenne, és nekem egyáltalán nem lenne vakációm.

Így aztán a kis herceg megszelídítette a rókát. S amikor közeledett a búcsú órája:

- Ó! - mondta a róka. - Sírnom kell majd.

- Te vagy a hibás - mondta a kis herceg. - Én igazán nem akartam neked semmi rosszat. Te erősködtél, hogy szelídítselek meg.

- Igaz, igaz - mondta a róka.

- Mégis sírni fogsz! - mondta a kis herceg.

- Igaz, igaz - mondta a róka.

- Akkor semmit sem nyertél az egésszel.

- De nyertem - mondta a róka. - A búza színe miatt. - Majd hozzáfűzte: - Nézd meg újra a rózsákat. Meg fogod érteni, hogy a tiéd az egyetlen a világon. Aztán gyere vissza elbúcsúzni, s akkor majd ajándékul elárulok neked egy titkot.

A kis herceg elment, hogy újra megnézze a rózsákat.

- Egyáltalán nem vagytok hasonlók a rózsámhoz - mondta nekik. - Ti még nem vagytok semmi. Nem szelídített meg benneteket senki, és ti sem szelídítettetek meg senkit. Olyanok vagytok, mint a rókám volt. ugyanolyan közönséges róka volt, mint a többi száz- meg százezer. De én a barátommá tettem, és most már egyetlen az egész világon.

A rózsák csak feszengtek, ő pedig folytatta:

- Szépek vagytok, de üresek. Nem lehet meghalni értetek. Persze egy akármilyen járókelő az én rózsámra is azt mondhatná, hogy ugyanolyan, mint ti. Holott az az igazság, hogy ő egymaga többet ér, mint ti valamennyien, mert ő az, akit öntözgettem. Mert ő az, akire burát tettem. Mert ő az, akit szélfogó mögött óvtam. Mert róla öldöstem le a hernyókat (kivéve azt a kettot-hármat, a lepkék miatt). Mert őt hallottam panaszkodni meg dicsekedni, sőt néha hallgatni is. Mert ő az én rózsám.

Azzal visszament a rókához.

- Isten veled - mondta.

- Isten veled - mondta a róka. - Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

- Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.

- Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.

- Az idő, amit a rózsámra vesztegettem... - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.

- Az emberek elfelejtették ezt az igazságot - mondta a róka. - Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Felelős vagy a rózsádért...

- Felelős vagyok a rózsámért - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.

Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Twitter


-----------------------------------------------------------

kedd szeptember 18 2012, 22:38

Hozzaszolas(ok): 2 | csincsilla.hu - hírek, egyebek |

Illatos Út


Segítsetek! Megtelt az Illatos út! Egy állatorvos írta (forrás, a kutyák képei: [url]
 
"Esélytelenek
ebdoc | 2012 június 21. | 18 hozzászólás

Talán, ha egy-két üres kennelünk van már csak, de azok is kizárólag 1-2 óra erejéig lakatlanok. A nyár itt van, a hőség kibírhatatlan, sokan nyaralnak, vagy arra készülnek. Elapadt az örökbefogadók csordogáló erecskéje, a leadásra érkezők viszont feltarthatatlanul érkeznek. Folyamatosan. A telep teljesen megtelt, erről minden egyes leadót figyelmeztetünk. Elmondjuk nekik, hogy joguk van a kutyát azonmód leadni, de szembesítjük őket azzal is, ennek lassan következményei lesznek. Hiába, mert nagyon eltökéltek. Ha egy-két hét türelmet kérünk, még ők háborodnak fel.

Következmények. Nem beszélünk a levegőbe, mi, akik itt dolgozunk, tudjuk, hogy a helyzet tarthatatlan, most már muszáj konkrét lépéseket tennünk, egyrészt azért, hogy a törvény által ránk ruházott kötelezettségeket el tudjuk látni, magyarul, minden befogott és leadott állatot el tudjunk helyezni. Másrészt annyi az állat, hogy ez már a munka minőségének rovására megy. A gondozók képtelenek az állatokkal megfelelő színvonalon foglalkozni, az alapvető ellátáson és a hőség elleni küzdelem mellett szeretnének a vadabb, félősebb egyedekkel összebarátkozni, hátha megszelídülnek, de erre már nincsen kapacitásuk. A telep működésének lényege és legszigorúbb alapja az állatok elhelyezésére való mindenkori képesség. Ennek nem sokáig tudunk eleget tenni. Most számoltam össze, 94 férőhelyen 154 kutyát tartunk, nem említve a macskákat és a megfigyelés alatt álló állatokat. 63%-kal több állatunk van, mint elvileg lehetséges lenne.

Összeírtam az örökbefogadásra leginkább esélytelen állatok listáját, ez 17 kutyát tartalmaz. Amikor épp nem volt teendőm, fogtam a fényképezőgépet, és végigjártam ezeket a kutyákat. Megpróbáltam olyan képeket készíteni, amelyek jobban tükrözik, átadják az állatok személyiségét. Nem minden esetben sikerült, de igyekeztem (ha valaki az állat egészéről készült képre kíváncsi, alább, az állatok leírásánál, a kennelszám az adatlaphoz vezető link is egyben). Fel szeretném hívni az emberek figyelmét, amennyiben altatásra szorulunk, hogy helyet tudjunk adni egy újonnan érkezőnek, ezek közül a kutyák közül vagyunk kénytelen választani. Hozzátenném, ha a mostani tendencia állandósul, akkor ez az idő közel van. Lehet, hogy holnap, lehet, hogy a hétvégén, illetve egy hét múlva, de több, mint valószínű, hogy sor kerül erre a kényszerű intézkedésre. Kérek mindenkit, terjesszék a hírt, osszák meg ismerőseikkel, hátha van olyan ember, aki beleszeret egyikükbe-másikukba. Ne feledjék, egyikük sem érdemli meg, hogy itt és így fejezze be életét! Azt is hangsúlyoznom kell, a telepről bármely más állat elvitele ezeknek a kutyáknak is több esélyt ad!

Amióta itt vagyok, lassan 3 hónapja, nem altattam egészséges állatot. Csak gyógyíthatatlan betegség és kibírhatatlan szenvedés esetén tettem, amikor orvosilag is indokolt volt. Nagyon szeretném, ha továbbra is elmondhatnám magamról, hogy nem oltottam ki makkegészséges állat életét."

Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Twitter


-----------------------------------------------------------

hétfő június 25 2012, 01:32

Hozzaszolas(ok): 4 | csincsilla.hu - hírek, egyebek |

Ha gond lenne a regisztrációval...


Hja... ma vált nyilvánvalóvá, hogy a frissítésnél valami a regisztráció körül is összekavarodott. Már dolgozom a megoldáson. Ha bárkinek bármi kérdése lenne, a FACEBOOK-on elér!!!!
https://www.facebook.com/csincsilla.hu

Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Twitter


-----------------------------------------------------------

vasárnap május 13 2012, 17:24

Hozzaszolas(ok): 1 | csincsilla.hu - hírek, egyebek |

joomla...


filózok, filózok, filózok...
 
(plusz php verziófrissítésért sírok...)

Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Twitter


-----------------------------------------------------------

csütörtök május 10 2012, 00:56

Hozzaszolas(ok): 0 | csincsilla.hu - hírek, egyebek |

ja igen, fórum


Ui: a fórummal is próbálok kezdeni valamit, ez a phpbb úgy tűnik, keveseknek jön be - én mondjuk szeretem, mert elég jól kezelhető, rengeteg a beállítási lehetőség és sokat is tud, de az aktivitásotok alapján úgy tűnik, az egyszerűbb fórum a nyerő... úgyhogy kitalálok valamit, csak tartsatok ki!!!

Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Twitter


-----------------------------------------------------------

vasárnap május 06 2012, 16:24

Hozzaszolas(ok): 0 | csincsilla.hu - hírek, egyebek |

Bütykölgetek, bütykölgetek...


Előre is elnézést kérek, ha mostanában gondok lennének a honlappal (remélem, nem lesznek), az összes mindent mostanában frissítem rajta (motor, fórummotor stb.- és lehet, hogy kicsit jobban belenyúlok a végén mindenbe, mint ahogy eredetileg terveztem), így ha mondjuk félbe kell hagynom a munkát, lehet, hogy egy ideig furán fog kinézni az oldal. Remélem nem, de ha mégis, akkor SORRY... próbálok sietni, de nyakamon egy államvizsga, építkezés, kutyafüle - néha aludnom is kell :)))))

Javaslataiddal, tapasztalataiddal, hibabejelentéseiddel légyszi a kriszti(kukkkkkac)csincsilla(ésegyponty)hu címen keress engem! Próbálok hamar válaszolni, ha nem tenném, nyaggassatok nyugodtan! 

További szép napot, csinezést és böngészést mindenkinek!
Kriszti
 
Ui: nem értem pl., hogy mostanában miért nem tudok módosítani a híreken, miért nem tudok képet beilleszteni... frissítés előtt még tudtam... na meg a Facebook kiegészítők. A megosztás működik, a sima like viszont nem. Hát ilyen "apró" és érthetetlen hibákkal kell megközdenem... a frissítések és beállítgatások mellett persze - csak az időm kevés, ezért elhúzódhatnak a dolgok. Mindenesetre rajta vagyok az ügyön :)

Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Twitter


-----------------------------------------------------------

vasárnap május 06 2012, 16:09

Hozzaszolas(ok): 3 | Honlap - szolgálati közlemény |

Hihetetlenül aranyos, "cicakategóriás" belga óriás nyuszik szerető gazdit keresnek!

Ma új családtag érkezett, Kulimász (született Muffin), egy hihetetlenül szép, és még annál is hihetetlenebbül szelíd, 8 hetes kis nyuszika személyében. Ez a nyuszi egyszerűen imádnivaló! Úgy néz ki mint a nyuszik a Bambiból, ha még dorombolna is, akkor azt hinném, hogy egy kiscica :)


(Fanni képe a Facebookról - szerintem ez a mi nyuszink... majd lesznek saját képek is persze:))

Két tesója még szerető gazdira vár! Egy biztos: akárki is viszi el őket, hihetetlenül szerencsés lesz, mert ilyen tündéri, kézhezszoktatott és gyönyörű nyuszit mocskosul nehéz találni!

Bemásolnám ide a gazdijuk hirdetését. Remélem, lesznek innen jelentkezők, mert abban teljesen biztos vagyok, hogy aki a csineket (is) szereti, rossz ember nem lehet, boldog nyuszitulajdonos viszont még igen :)

Még két szabad kisnyuszi van: a fekete és a fekete-fehér foltos (Rambó ha jól emlékszem:))

***

Belga óriás kisnyuszik eladók!

Német apától és magyar anyától származnak, akiket a kertben tartunk már 2 éve. Nagyon jól nevelhető nyuszifajta a belga óriás, sokan kedvtelésből kert helyett bent tartják mert szobatisztává nevelhető.

Legalább annyira okos mint egy macska, hallgat a nevére, odajön ha hívják de sokszor még ennél többet is meg lehet neki tanítani :) A piciket csakis olyan embernek adjuk tovább akik egy játszótársat látnak a nyulikban és nem nyuszipaprikást! Ez a nyúlfajta van hogy 7-8 évig is elél, tehát hosszú távra kell tervezni majdnem mint egy kutyussal, csak nincs velük annyi baj.

Az ár változó, megbeszélés kérdése :) ( kell e oltás törzskönyv táp vagy megoldja a gazdi)

Itt a facebookos link, itt nagyon sok fotó fenn van :)
[url]
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Twitter


-----------------------------------------------------------

péntek május 04 2012, 21:22

Hozzaszolas(ok): 0 | csincsilla.hu - hírek, egyebek |

Húsvét - húsvét...

És egy nyuszcsin :)

Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Twitter


-----------------------------------------------------------

szerda április 04 2012, 13:51

Hozzaszolas(ok): 4 | csincsilla.hu - hírek, egyebek |

Ha lennének itt pösti kisgyerekesek :) XVI. kerületi ingyenes programsorozat!

Programok: [url]
[url]

Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Twitter


-----------------------------------------------------------

szerda szeptember 14 2011, 23:29

Hozzaszolas(ok): 0 | csincsilla.hu - hírek, egyebek |

Oldal:       >>  

Welcome

Username:

Password:[ ]


Online

Vendégek: 4
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 1391, legújabb: Nildiko75