Keresés Csincsilla.hu


 
   

Illatos Út


Segítsetek! Megtelt az Illatos út! Egy állatorvos írta (forrás, a kutyák képei: [url]
 
"Esélytelenek
ebdoc | 2012 június 21. | 18 hozzászólás

Talán, ha egy-két üres kennelünk van már csak, de azok is kizárólag 1-2 óra erejéig lakatlanok. A nyár itt van, a hőség kibírhatatlan, sokan nyaralnak, vagy arra készülnek. Elapadt az örökbefogadók csordogáló erecskéje, a leadásra érkezők viszont feltarthatatlanul érkeznek. Folyamatosan. A telep teljesen megtelt, erről minden egyes leadót figyelmeztetünk. Elmondjuk nekik, hogy joguk van a kutyát azonmód leadni, de szembesítjük őket azzal is, ennek lassan következményei lesznek. Hiába, mert nagyon eltökéltek. Ha egy-két hét türelmet kérünk, még ők háborodnak fel.

Következmények. Nem beszélünk a levegőbe, mi, akik itt dolgozunk, tudjuk, hogy a helyzet tarthatatlan, most már muszáj konkrét lépéseket tennünk, egyrészt azért, hogy a törvény által ránk ruházott kötelezettségeket el tudjuk látni, magyarul, minden befogott és leadott állatot el tudjunk helyezni. Másrészt annyi az állat, hogy ez már a munka minőségének rovására megy. A gondozók képtelenek az állatokkal megfelelő színvonalon foglalkozni, az alapvető ellátáson és a hőség elleni küzdelem mellett szeretnének a vadabb, félősebb egyedekkel összebarátkozni, hátha megszelídülnek, de erre már nincsen kapacitásuk. A telep működésének lényege és legszigorúbb alapja az állatok elhelyezésére való mindenkori képesség. Ennek nem sokáig tudunk eleget tenni. Most számoltam össze, 94 férőhelyen 154 kutyát tartunk, nem említve a macskákat és a megfigyelés alatt álló állatokat. 63%-kal több állatunk van, mint elvileg lehetséges lenne.

Összeírtam az örökbefogadásra leginkább esélytelen állatok listáját, ez 17 kutyát tartalmaz. Amikor épp nem volt teendőm, fogtam a fényképezőgépet, és végigjártam ezeket a kutyákat. Megpróbáltam olyan képeket készíteni, amelyek jobban tükrözik, átadják az állatok személyiségét. Nem minden esetben sikerült, de igyekeztem (ha valaki az állat egészéről készült képre kíváncsi, alább, az állatok leírásánál, a kennelszám az adatlaphoz vezető link is egyben). Fel szeretném hívni az emberek figyelmét, amennyiben altatásra szorulunk, hogy helyet tudjunk adni egy újonnan érkezőnek, ezek közül a kutyák közül vagyunk kénytelen választani. Hozzátenném, ha a mostani tendencia állandósul, akkor ez az idő közel van. Lehet, hogy holnap, lehet, hogy a hétvégén, illetve egy hét múlva, de több, mint valószínű, hogy sor kerül erre a kényszerű intézkedésre. Kérek mindenkit, terjesszék a hírt, osszák meg ismerőseikkel, hátha van olyan ember, aki beleszeret egyikükbe-másikukba. Ne feledjék, egyikük sem érdemli meg, hogy itt és így fejezze be életét! Azt is hangsúlyoznom kell, a telepről bármely más állat elvitele ezeknek a kutyáknak is több esélyt ad!

Amióta itt vagyok, lassan 3 hónapja, nem altattam egészséges állatot. Csak gyógyíthatatlan betegség és kibírhatatlan szenvedés esetén tettem, amikor orvosilag is indokolt volt. Nagyon szeretném, ha továbbra is elmondhatnám magamról, hogy nem oltottam ki makkegészséges állat életét."

Facebook MySpace Buzz Twitter


-----------------------------------------------------------

hétfő június 25 2012, 01:32

Hozzaszolas(ok): 4 | csincsilla.hu - hírek, egyebek |

HozzászólásHozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz

Welcome

Username:

Password:[ ]


Online

Vendégek: 10
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 1391, legújabb: Nildiko75